Historien < 2000

DSC_9751_800

Forord og innholdsoversikt

DSC_9751_800

Foto: Wiggo Hovde

Molde lufthavn, Årø, MOL/ENML, født 5. april 1972, har vært, er og vil være en særdeles viktig faktor for det offentlige, næringslivet og følgelig også privatpersoner i Romsdal og store deler av Nordmøre. Nøyaktig hvordan utviklingen i flyplassens nærområder hadde vært om flyplassen aldri ble bygd, er det vanskelig å se for seg. Hadde de største bedriftene i området hatt den aktiviteten de har? Ville de i det hele tatt hatt den lokalisering de har? Om ikke, hva ville det hatt å si for befolkningsutviklingen i regionen? Hva med turismen/reiselivet? Hadde hotellnæringen hatt muligheter for store kurs og konferanser? Spørsmålene er mange og vi skal se nærmere på disse her på www.molde-airport.com.

Det vi imidlertid vet med sikkerhet og som vi ikke behøver å forske på, er at flyplassen er inne i en positiv utvikling. Antall passasjerer øker år for år, fly og reiseselskaper etablerer nye ruter og utbyggingene av flyplassens fysiske rammer har vært formidable det siste tiåret. Rullebanen er betydelig forlenget, terminalen er utbygd i flere etapper, infrastrukturen rundt flyplassen er forbedret og ikke minst ble betingelsene for driften totalt endret da det nye driftsbygget til Avinor, flyplassens eier, sto ferdig i 2007.

Mye av innholdet her i historie seksjonen frem til og med 2011 er hentet fra boka «Molde lufthavn, Årø, 40 år» som jeg ga ut i  2012. I tillegg kommer informasjon for de etterfølgende år, samt noe informasjon om nåtiden og et betydelig bildearkiv. Ikke alt som står skrevet i boka er tilgjengelig her på nettsiden. Skulle det være ønskelig å lese hele boka, så er det fortsatt noen få eksemplarer igjen. For nærmere informasjon om dette kan du benytte «Kontakt meg» i menylinjen.

Innholdsoversikt finner du i menyen øverst på siden. Hold pekeren over «Historien» for å få frem alle hovedkapittel.

Håper siden faller i smak og vær vennlig å les «Om nettstedet» for informasjon om rettigheter og kilder.

Foreløpig ingen kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *