2013

Ny utlandsgate åpnes

12. april var det klart for offisiell åpning av terminalutvidelsen. Ny gate for utlandstrafikk, med tilhørende tax free butikk, var bygd over eksisterende gate 4. Med det ble kapasiteten til terminalen betydelig forbedret og anslaget var at den nå skulle kunne håndtere omtrent 630.000 passasjerer i året.

Utvidelsen av terminalen var et pilotprosjekt for Avinor der alle bærende konstruksjoner, gulv, vegger og tak i all hovedsak var oppført i trematerialer.

Den nye gaten ble imidlertid tatt i bruk før den offisielle åpningen. Passasjerer til Gran Canaria den 15. mars ble testpersoner for de forskjellige funksjonene, som for eksempel den nye tax free butikken som vist på bildet under.

Ny_taxfree

Foto: Wiggo Hovde

Flere nye ruter og varsel om frekvensøkning til Oslo

Alicante

Søndag 31. mars åpnet Norwegian sin sommerrute til Alicante, som ble flydd frem til og med 20. oktober. Selv om belegget var meget bra til tross for ugunstige avgangstider fra Alicante, tok det lang tid for Norwegian å bestemme seg for om tilbudet skulle videreføres i 2014.

Fra Molde gikk flyet midt på dagen, men motsatt veg måtte man være på flyplassen senest kl 0500 for å rekke avgangen. Det betydde igjen at folk måtte stå opp mellom kl 0200 og 0300 om man ikke befant seg helt i nærheten av flyplassen, noe som ikke var spesielt populært blant de reisende. Når Norwegian til slutt klarte å bestemme seg for å fortsette i 2014, var det med de dårligst tenkelige rutetider, noe som blir beskrevet i kapittelet om 2014.

Stord

Danish Air Transport startet i midten av april opp en rute til Stord. Ruten var åpen for alle, men hadde pendlende anleggsarbeidere på Nyhamna i Aukra kommune som grunnlag. Ruten gikk to dager i uken.

2x ukentlig til Antalya

I slutten av juni startet charter selskapet Detur opp flygninger til Antalya i Tyrkia, med flyselskapet Corendon som operatør. Flyvningene gikk på mandager i 8 uker i høysesongen. I tillegg videreførte Ving sine ukentlige flygninger til samme destinasjon.

800_DSC9093

Corendon Airlines, Boeing 737-800. Foto: Wiggo Hovde

København

Første september startet Widerøe sine flygninger til København. Ruten gikk to dager i uken, fredag og søndag, med gunstige avgangstider for weekendturer til «Wonderful Copenhagen». Som regel var det fulle fly ut fra Molde på fredager og på returen til Molde på søndager, men motsatt var belegget mindre.

På tross av et noe skjevt belegg hadde ruten et snitt per flygning som var like høyt som på SAS sine flygninger mellom Vigra og København. Dette var imidlertid ikke bra nok for Widerøe, og i stedet for å forsøke å gjøre ruten mer attraktiv og et reelt alternativ for forbindelser videre ut i verden fra København, valgte de å legge den ned fra oktober i 2014.

SAS og Norwegian varsler øning i frekvensene til og fra Oslo

4. oktober kunngjorde Norwegian at de ville øke produksjonen på ruta Molde – Oslo med en daglig rundtur tirsdag – lørdag, fra og med sommerprogrammet 2014. To uker senere fulgte SAS opp med beskjed om at de ville gjøre det samme tirsdag – fredag.

Airbus A340 med low- pass

Hadde flyet satt hjulene på rullebanen, ville det vært det suverent største flyet som noen gang hadde landet i Møre og Romsdal. Rent teknisk var det ikke noe i vegen for at det kunne lande, men Årø er ikke godkjent for fly av denne størrelsen, med mindre det blir søkt om og gitt dispensasjon for hvert enkelt tilfelle. Blant annet er det et krav om at slokkekapasiteten til havaritjenesten må være høyere ved denne flytypen, enn ved de mindre Boeing 737 og Airbus A320 flyene som trafikkerer flyplassen til vanlig.

Årsaken til nesten- besøket var at piloten om bord pleier å feriere på Misund, hos Heggdal Fjord og Fiskeferie. Nå var han ute på en testtur og ville gjøre litt stas på de som driver feriestedet, ved å fly over og vinke med vingene. Samtidig ble det trent på innflyging til Molde lufthavn.

DSC_2681_1280

Et mektig skue. Bundesrepublik Deutschland, Lüftvaffe, Airbus A340. Foto: Wiggo Hovde

Reasfaltering

På sommeren ble det lagt ny asfalt på rullebanen, inkludert skuldrene, og på taxebanene. Arbeidet var omfattende og krevde mye planlegging for at det ikke skulle være til hinder for flytrafikken. Etter at asfalten var lagt ble den rillet på tvers av rullebanen for drenering av vann og dermed bedre bremseeffekten.

SAS sperret rullebanen

En Boeing 737-700 fra flyselskapet SAS ble 13. oktober stående å sperre rullebanen like etter ankomst fra Oslo. Et av hjulene under venstre vinge hadde låst seg ved oppbremsing. Hendelsen var ikke på noen måte dramatisk, men gummi som blir dratt over asfalt i høy hastighet avgir en del røyk og lukt.

Kapteinen gjorde som prosedyrene tilsa og stanset flyet så raskt som mulig for vente på assistanse. Passasjerene fikk med det en litt lenger spasertur til terminalen enn hva som normalt er.

Flere ankommende fly ble omdirigert til andre flyplasser, og to fly som skulle ta av ble forsinket. Rullebanen var sperret i fire timer før flyet ble fjernet.

DSC_6812_2144

Foto: Wiggo Hovde

Nye rekorder igjen

Flytrafikken fortsatte veksten i 2013. Totalt endte antall passasjerer på 461.912. Av disse fløy 41.744 direkte til og fra utlandet, en økning på 42,5 prosent mot 2012.

Statistikk

Pax2013

Passasjerer 2013: Innland 420.168 – Utland 41.744 – Totalt 461.912

 

Foreløpig ingen kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *