2009

Ny vekst og realistisk katastrofeøvelse

Selv om året startet med fortsatt nedgang i antall passasjerer, ble 2009 til slutt et år med ny vekst og forsterket optimisme for fremtiden. Lokale bedrifter hadde nå begynt å gjøre seg nytte av at rullebanen var forlenget, ved å chartre større fly til bedriftsturer og nye flyselskaper sto klare til å starte opp ruteflygninger. I oktober ble det gjennomført en svært realistisk katastrofeøvelse som involverte politi, Molde brannvensen, sykehuset og mange flere. Under vises noen bilder fra øvelsen.

Katastrofe2_1024

Brann i øvingsflyet som har propell på ene siden og jet på andre. Flyet har alltid rutenummer 6421. Foto: Wiggo Hovde

Katastrofe1_1024

Realistisk øvelse med sykepleierstudenter som var meget godt sminket. Foto: Wiggo Hovde

Katastrofe3_1024

Randi Hammerø tar seg profesjonelt av evakuerte passasjerer i ankomsthallen. Foto: Wiggo Hovde

Wings of Europe

Det svenske flyselskapet Wings of Europe hadde fulgt situasjonen på Årø over tid og kommet frem til at det var et marked for konkurranse på strekningen Molde – Oslo. Planen var å sette inn en 50 seters Fokker 50 maskin som skulle fly fire daglige rundturer søndag – fredag, pluss en rundtur på lørdag. I følge Romsdals Budstikke ville selskapet starte opp så snart som praktisk mulig, men når Norwegian endelig bekreftet at de skulle starte flygninger på samme strekning, skrinla selskapet sine planer.

Centralwings starter flygninger – med dramatikk

Den 18. februar var det endelig klart for første flygning med Centralwings til Gdansk og Warzawa. Det skulle vise seg å bli en høyst dramatisk start på en ny flyrute. Rett etter landing, i det flyet stanset motorene på oppstillingsplassen, tok det fyr i flyets APU (Auxiliary Power Unit), som er en slags hjelpemotor for leveranse av strøm når flyets hovedmotorer er stanset. Kortvarig brann til tross, flyet ble rutinemessig evakuert, samtidig som brann og havaritjenesten rykket ut. Returen til Polen ble som følge av dette kraftig forsinket og kanskje var dette et signal på hva som skulle komme av utfordringer for den nye ruten.

Central_1024

Brannen i flyet til Centralwings, en Boeing 737-400, SP-LLA, ved ankomst Molde lufthavn på åpningsdagen for den nye flyruten til Gdansk og Warzawa. Foto: Wiggo Hovde

Ruten var realisert i form av et samarbeid mellom Molde Næringsforum, Molde Lufthavnutvikling og ni bedrifter i Møre og Romsdal. Noen av bedriftene som før rutens start hadde signalisert et stort behov for transport av personell, var nå blitt mer reserverte i sine uttalelser og ville ikke binde seg til å benytte det nye tilbudet, til tross for at en slik garanti for benyttelse var et av kriteriene for oppstart. Enkelte bedrifter mente at prisen på kr 1500,- én veg var for mye og valgte i stedet å sende sine medarbeidere til Torp lufthavn ved Sandefjord med buss, fremfor å benytte Årø. Fra Torp kunne de, etter egne utsagn, få billetter ned i kroner 500,- én veg.

Det ble nå forsøkt å legge ut billetter på det åpne markedet, selv om ruten i utgangspunktet var forbeholdt de bedrifter som på forhånd hadde sagt at de skulle benytte seg av den. For at ruten ikke skulle gå med tap ble det inngått avtale med Centralwings om at hvis det ikke var solgt et bestemt antall seter én uke før avgang, så ble den aktuelle avgangen kansellert. Dette ble en for usikker ordning for folk flest og tilbudet ble langt fra noen suksess.

I et siste forsøk på å redde ruten, ble avgangene flyttet fra onsdager til søndager, da enkelte bedrifter signaliserte at dette ville gjøre ruten mer aktuell å benytte seg av. Selv om enkelte avganger nå nesten ble fullbooket, var andre igjen nesten helt uten passasjerer.

Dermed gikk det som det måtte gå, ruten ble nedlagt, to måneder etter oppstart. Leif Schrøder i HRG Worldwide, som hadde stått for organiseringen og salget av billettene, uttalte til nettstedet molde-airport.com at han var svært skuffet over de bedrifter som hadde lovt å benytte seg av tilbudet, men som allikevel ikke gjorde det. Samtidig ville han takke spesielt to bedrifter, Brødrene Langset AS og Aramex Elektro som nærmest på egenhånd hadde fylt opp noen av avgangene.

Norwegian returnerer til Årø

I en pressemelding 18. juni informerte Norwegian om at de fra 20. august igjen kom til å fly på strekningen Molde – Oslo og at de så frem til å redusere prisnivået på ruten. Søndag til fredag la de opp til 2 rundturer hver dag, mens det skulle være én rundtur lørdager. Som vi har sett, i kapittelet for 2008, så hadde SAS uttalt at de ville redusere antall frekvenser Molde – Oslo tilsvarende det Norwegian ville tilby på samme strekning. Norwegian på sin side svarte til det at de da ville øke med tilsvarende det SAS kuttet. Kun SAS holdt ord. Den 3. juli kunngjorde SAS at de kom til å ta to daglige rundturer mellom Molde og Oslo ut av sitt ruteprogram. Seks dager senere kunngjorde Norwegian på sin side at de fra 1. september ville øke med én daglig rundtur hverdager.

DY_LNKBH1_1024

Norwegians første ruteflygning til Årø siden 2004. Flyet er en Boeing 737-300W, LN-KHB.

Årø hadde nå fått reell konkurranse på Oslo- ruta og prisnivået på billetter stupte. Norwegian startet med priser på kr. 199,- for reise én veg. Eventuelt setevalg og innsjekket bagasje kom i tillegg. SAS svarte med å senke sine billigste billetter ned til kroner 395,- med setevalg og ett kolli innsjekket bagasje inkludert. Responsen lot ikke vente på seg. Folk strømmet til og ruta hadde første hele driftsmåned, september, en oppgang på 20 prosent mot samme måned året før. Ut over året økte trafikken betydelig, noe som gjorde at flyplassen igjen opplevde vekst.

I forbindelse med Norwegians gjeninntreden ble også et nytt handlingselskap etablert på Årø, Røros Flyservice. I starten var det kun flygningene til Norwegian de handlet, men betjener nå også West Air Europes fraktflygninger og WizzAirs rute til Gdansk i Polen (oppstart 30.03.2015).

Offensive Ving

Turoperatøren Ving meldte på høsten at de ville starte opp direktefly mellom Molde og Antalya i Tyrkia fra mai 2010 og fly ut september samme år. I tillegg skulle de fortsette med flygninger som vanlig til Mallorca og vinterprogrammet for neste vinter ville fortsette med Las Palmas i samarbeid med Star Tour. Salgsdirektør Christian Grønli sa at de var svært fornøyde med responsen på turene til Kanariøyene sesongen 2008/09 og at det for sesongen 09/10 så ut for å bli enda bedre salg, da 60 prosent av setene for hele sesongen allerede var solgt når turene startet den 23. oktober.

Cup1_1024

Til tider er trafikken stor også på Årø. Her, med utsikt fra haugen øst av terminalen, ser vi situasjonen på kvelden søndag 8. november 2009. Foto: Wiggo Hovde

 Statistikk

Pax2009

Passasjerer 2009: Innland 332.834 – Utland 15.590 – Totalt 348.424

 

Foreløpig ingen kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *