2008

Den store nedturen, men optimisme for 2009

I 2008 var det nesten 110.000 færre passasjerer enn rekordåret 2006. Ormen- anlegget var gått fra utbygging til drift og det ga seg tydelige utslag i trafikken som nå var på nivå med 2004.

I 2006 var, som vi har sett, situasjonen den at det ikke var nok seter på SAS Braathens 5 daglige avganger til Oslo for å dekke etterspørselen. Nå var det langt bedre med plass, men den «vanlige passasjer» hadde tilpasset seg andre transporttilbud og for Dag og Nattekspressen ble 2008 et rekordår med over 80.000 passasjerer på sine bussruter mellom Molde/Ålesund og Oslo.

Norwegian fattet interesse for bussens store passasjertall. De mente dette var passasjerer som med fordel kunne sitte om bord i deres fly i stedet for å kjøre i flere timer for å komme frem til Oslo. Høsten 2008 startet de å konkurrere med SAS på Vigra og samtidig ga de signaler om at Molde og Haugesund skulle bli de neste som fikk reell konkurranse på flygninger til hovedstaden, mest trolig fra sommeren 2009.

Norwegians signaler skapte debatt. Mange bedrifter var skeptiske til at dette var til det beste for flyplassen og flytilbudet generelt. SAS gjorde det klart at de ville redusere tilsvarende det Norwegian satte inn av kapasitet og bedriftene fryktet at totalen i flytilbudet ville bli betydelig svekket. Norwegian på sin side, svarte på SAS sine reduksjonsutspill, med at de ville øke med tilsvarende det SAS kuttet.

For den som måtte betale sine reiser privat var Norwegians planer svært gode nyheter, da flyselskapet fristet med billetter ned i kr 199,- én veg mellom Molde og Oslo, dersom ruten skulle bli en realitet. I debattfeltene under artiklene i Romsdals Budstikkes internettutgave ble Mr. Norwegian, Bjørn Kjos, hyllet og ønsket velkommen av store deler av Romsdals befolkning, mens noen få mente at dette var et sikkert steg mot at SAS kom til å flytte all sin aktivitet fra Molde til Kristiansund.

Ny etablering av charter til Las Palmas

Ving og Star Tour annonserte 12. februar at de på nytt ville forsøke med vintercharter fra Molde til Las Palmas. Nå var det Air Europa som skulle stå for flygningene, som skulle gå 25 fredager fra slutten av oktober 2008 til ut i april 2009. Denne gangen ble flygningene umiddelbart en suksess og allerede i august var halvparten av setene utsolgt for hele sesongen.

Ankomsthallen utvides

I mars startet arbeidet med utvidelse av ankomsthallen. Nå skulle det bli plass nok til å betjene en fullastet Boeing 737-800 (kapasitet på ca. 180 passasjerer) på innland og en på utland samtidig. I utlandsdelen ble det også bygd ny Taxfree butikk.

Centralwings

Molde Næringsforum og Molde Lufthavnutvikling annonserte 5. september at det polske flyselskapet Centralwings skulle starte ruteflygning på strekningen Molde – Gdansk – Warzawa.

I første omgang var det bare 9 bedrifter i distriktet som kunne benytte tilbudet, men tanken var at flygningene på sikt skulle bli tilgjengelig for alle. Oppstart var tenkt i oktober, men ruten kom ikke i gang før i februar 2009.

Mikhail Fradkov

Den russiske statsministeren, Mikhail Fradkov, var i mars på Molde lufthavn, hvor han møtte sin norske kollega, Jens Stoltenberg. Derfra reiste de til omvisning på Ormen Lange anlegget på Aukra.

Spesielt privatfly

Trønderen Kai Bogen har kanskje Norges mest spesielle privatfly. Den 5. september var han på Molde lufthavn. På fotografiet under ser vi hans Aero L-39 Albatross, registrering NX911WD, opprinnelig et militært treningsfly fra Tsjekkoslovakia, bygd i 1984.

Albatross_1024

Foto: Wiggo Hovde

Den «nye» rullebanen åpnes

Fremtidens hovedflyplass for Møre og Romsdal, sa Terje Heggem, tidligere mangeårig leder i Molde Næringsforum, under den offisielle åpningsseremonien for rullebaneforlengelsen den 15. oktober. Med 379 meter med ny asfalt, fortsatte Heggem, er det nå lagt et lokk på alle diskusjoner rundt flyplassens fremtid.

Nordavinden har stilnet, konkluderte Heggem.

Heggem fikk støtte for sine uttalelser fra Stein Berg Oshaug, styreleder i Molde Næringsforum og Erland Pettersen, daglig leder i Molde Lufthavnutvikling. Begge fremhevet at med nye vegutbygginger, som Møreaksen og utbyggingen av siste del av KRIFAST med tunnel gjennom Gjemnesaksla, så ville det bare være 1 time kjøring fra Ålesund til Årø og 45 minutter fra Kristiansund.

Lufthavnsjef John Offenberg var siste av mange talere. Han fremholdt at Molde lufthavn, Årø, nå hadde blitt en moderne flyplass som sto godt rustet for fremtiden. Rent teknisk hadde flyplassen nå nok rullebane til at Boeing 757-200 kunne operere her og for eksempel fly direkte Molde – New York. Om noen flyselskaper ville satse på en slik flyrute var derimot et helt annet spørsmål.

Allikevel var det fortsatt et par prosjekt som gjensto. Offenberg siktet til at det var nødvendig med midler til en betydelig utvidelse av terminalen, samt at det nå var behov for et parkeringshus i tilknytning til denne.

Etter offisielle taler foretok samferdselsminister Liv Signe Navarsete den offisielle snorklippingen akkompagnert av lyden til to av Forsvarets F16 som landet som de første offisielle fly på de 1980 tilgjengelige meter med asfalt.

Statistikk

Pax2008

Passasjerer 2008: Innland 325.856 – Utland 7067 – Totalt 332.923

Foreløpig ingen kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *