2004

Classic Norway Air

Et nytt lokalt flyselskap så dagens lys den 1. mars, med Erik Berg og Stig O. Jacobsen som investorer. Classic Norway Air var navnet og en del av Classic Norway AS satsing på å bringe turister inn til Romsdal. Tanken var at kundene skulle få anledning til å bestille alt i ett, med flyreise og overnatting på Classic Norways overnattingssteder.

Flyet var av typen BAe Jetstream 31 med registreringen OY-SVZ. På fotografiet under har det akkurat landet etter jomfruturen, som var å transportere Molde Fotballklubb til og fra bortemøtet med Viking i Stavanger, den 1. mai.

Classic_1mai_2004_800

Foto: Wiggo Hovde

 Rute til Barcelona

For første gang i siden flyplassen åpnet, ble det startet ordinær ruteflygning direkte til utlandet. Destinasjonen var Barcelona og operatør var SAS Braathens. Ruten gikk 6 søndager fra og med 20. juni til og med 25. juli, med avreise fra Molde tidlig søndag morgen og påfølgende retur på ettermiddag.

Belegget var bra, husker Odd Anker Hammerø, men inntjeningen var ikke god nok. Av den grunn ble ruten aldri videreført. SAS som hadde kjøpt opp Braathens året før, satte strenge krav til at alle selskapets nystartede ruter skulle ha svært god inntjening. Selv om ruten ble kortvarig, var den med på å sørge for at det på nytt ble ny rekord i antall utlandspassasjerer.

Stevie Wonder

Årets store under var nok, ut fra publikumsantallet, Stevie Wonders ankomst. Romsdals Budstikke skrev i sin internettutgave at verdensstjernen skulle ankomme i et kjempe-fly. Det var nok en aldri så liten overdrivelse, da tipset de hadde fått, av undertegnede, var at Stevie Wonder skulle ankomme direkte fra Stockholm i det største passasjerflyet i flyplassens historie. En Boeing 737-800 fra flyselskapet SAS.

Med slik en artikkel ble tydelig vis folk nysgjerrige og det var mange som hadde tatt oppstilling langs riksvegen parallelt med rullebanen for å bivåne begivenheten. Noen ble nok skuffet av det de fikk se, da mange dro så snart flyet satte hjulene på bakken.

LNRRT_Wonder_2004_800

Stevie Wonders chartrede Boeing 737-800 fra SAS med registrering LN-RRT. Foto: Wiggo Hovde

Statistikk

Pax2004

Passasjerer 2004: Innland 315.052 – Utland 5107 – Totalt 320.159

Landing_2004_07_1024

Inn for landing på rullebane 07 sensommeren 2004. Foto: Kjell Arild Bersås

Foreløpig ingen kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *