2003

Ny optimisme

Avgjørelsen om at gassen fra Ormen Lange skulle ilandføres på Nyhavna i Aukra kommune kom dette året. Med det ble det også klart at flyplassen måtte forberede seg på en eksplosiv trafikkutvikling i årene som skulle komme.

I tillegg skulle Apollo starte opp regulære charterflyginger til sydligere strøk for første gang i flyplassens historie og Norwegian etablerte seg på ruta til Oslo. Alt lå til rette for et år med positive utsikter. Imidlertid var det én meget spesiell hendelse som skulle få mest oppmerksomhet, da verdens kanskje mest upopulære mann kom på besøk den 16. juli.

SAS Commuter overtar Vestlands-ruta

Norwegian Air Shuttle avsluttet sine flygninger på Vestlands-ruta den 31. mars. Norwegian Air Shuttle hadde kontrakt med Braathens om disse flygningene. Nå som SAS hadde tatt over Braathens og kontrakten var utgående, var det ikke naturlig for SAS å forlenge avtalen siden Norwegian Air Shuttle nå var blitt en konkurrent på innenriks flygninger. Ny operatør ble SAS Commuter, som benyttet samme flytype som Norwegian Air Shuttle på ruta.

NAS_Fokker_50_2003_800

En av de aller siste avgangene med Norwegian Air Shuttles Fokker 50 maskiner, her LN-KKE. Foto: Wiggo Hovde

Vi reiser til Kreta

Før første avgang lørdag 14. juni hadde Apollo allerede solgt 1000 av totalt 1100 tilgjengelige seter for sesongen. Aldri før hadde Apollo opplevd slikt et forhåndssalg av på sine charterreiser, i prosent av tilgjengelige seter, uansett avreiseflyplass. SAS Braathens fløy charterruten med sine Boeing 737-705 maskiner på vegne av Apollo. Første fly ut var LN-TUA.

Til tross for et unikt forhåndssalg ville ikke Apollo garantere for flere destinasjoner eller en lengere sesong til 2004, men de lovte at flygningene ville fortsette minimum på samme nivå. Når sesongen var over hadde Apollo solgt alle tilgjengelige seter.

Norwegian

Bare fem dager etter at Charter-ruten til Kreta startet, var det klart for nok en premiere. Torsdag 19. juni klokken 1218 landet Norwegian for første gang på Årø. Med det var det blitt konkurranse på ruta til Oslo, og romsdalinger og nordmøringer kunne nå fly til priser som i rene kroner lignet på prisene i 1972.

Til tross for en pris på kroner 198,- én veg, for billigste billett, klarte ikke Norwegian å skaffe seg den markedsandelen de var avhengig av for å kunne opprettholde ruta. Med bare én daglig tur retur og avgangstid midt på formiddagen, ble totaltilbudet for dårlig til at noen hadde særlig nytte av det. Responsen var særlig lav i næringslivet.

Allerede på senhøsten ble det fra Norwegian varslet at de ville kutte ut flygninger på tirsdager og lørdager på grunn av det lave belegget. Dette reagerte markedet negativt på og like over nyttår i 2004 la Norwegian ned ruten.

NAS_733_2003_800

En av de aller første avgangene med Norwegian Air Shuttles Boeing 737-300 maskiner, her LN-KKN. Foto: Wiggo Hovde

Omfattende sikkerhetstiltak

Den 16. juli, i varmt sommervær, landet tidenes mest upopulære mann på Årø, i hvert fall om vi skal tro «velkomstkomiteen» som hadde fått tildelt plass hele 4 kilometer unna, i retning sentrum av Molde. Mannen det er snakk om er Ariel Sharon, Israels statsminister i perioden 2001 – 2006.

Norges statsminister, Kjell Magne Bondevik, hadde invitert Sharon til Molde for offisielle samtaler og dette takket Sharon ja til. Men for Sharon var det ikke bare å stikke innom. Lufthavnen ble helt avstengt for annen trafikk i et døgn, over 300 politibetjenter voktet området og kun de aller mest nødvendige av flyplassens funksjoner som skal til for at et fly skal lande, som tårn og lufthavnvakta, var bemannet. I tillegg til politiet var det norske forsvaret på plass med et ukjent antall personell og det var 3 helikopter som patruljerte området mellom møtestedet til de to statsministerne og flyplassen.

Samtidig kunne to jagerfly høres og observeres høyt på himmelen over Molde, hvor de voktet luftrommet som var stengt for all flytrafikk i mils omkrets.

I og med at møtet fant sted under Jazzfestivalen berørte stengingen av Årø mange passasjerer. Alle rutefly fløy denne dagen til Kvernberget, selv de som hadde ankomst flere timer etter at Sharons besøk var over. Dette ble gjort i tilfelle Sharon ble forsinket og ikke kunne ta av til planlagt tid.

Det holdt nesten på å gå troll i ord for en forsinkelse. Været var som nevnt varmt. Svært varmt. Når det nærmet seg avreise hadde temperaturen nådd 28 celsius i skyggen og den steg fortsatt. Jo varmere lufta er, jo lenger rullebane trenger flyene. På Årø var det 1600 meter med rullebane disponibelt og flyet Sharon benyttet, en Boeing 737-700 fra det israelske flyselskapet ElAl, kunne ikke fly direkte til Tel Aviv i Israel om temperaturen nådde 29 grader. Da måtte det ha redusert avgangsvekten, noe som hadde betydd mindre med drivstoff ombord, som igjen hadde ført til at det måtte mellomlande for etterfylling. En mellomlanding hadde krevd de samme sikkerhetstiltak som var på plass på Årø og var derfor ikke et reelt alternativ. Eneste alternativet var da å vente til luften hadde blitt tilstrekkelig avkjølt.

Nå kom Sharon seg i veg til planlagt tid og på senkvelden kunne flyplassen vende tilbake til normal tilstand, med sine normale passasjerer og normale fly, men Årø kunne nå skilte med å ha hatt besøk av et betydelig antall statsoverhoder de siste årene, selv om ikke alle nødvendigvis var like populære. Noen år senere skulle det komme enda en sjelden passasjer med samme yrkestittel som Sharon. Det kan du lese mer om i kapittelet for 2008.

Ariel Sharon forlater Molde lufthavn, Årø under Jazzfestivalen 2003. Video: Wiggo Hovde

 

Ny rekord i antall utlandspassasjerer

Charterflygningene til Apollo og Molde Fotballklubbs suksess i Europacupen førte til ny rekord i antall utlandspassasjerer i løpet av ett år, med totalt 3037 ankommet og avreist. Hele fire ganger var det portugisiske flyselskapet TAP Air Portugal på besøk på Årø. Årsaken var at Molde Fotballklubb trakk de portugisiske lagene UD Leiria og Benfica som motstandere i Europa. Også Atlantic Airways fra Færøyene var på Årø. De fløy fotballklubben Klaksvik til Molde, samt MFK til Færøyene.

De gode salgstallene til Apollo vakte oppsikt hos flere turoperatører, spesielt fordi Apollo ikke hadde brukt en eneste krone på direkte markedsføring. Tilbudet solgte med andre ord seg selv og av den grunn signaliserte nå, blant andre Ving og Star Tour, at de ville se på muligheten for å starte flere charterflygninger fra Årø. Blant destinasjonene som ble vurdert var Mallorca om sommeren og Las Palmas på Kanariøyene om vinteren.

Men først ut med nytt tilbud ble SAS Braathens som i desember kunngjorde at de ville starte opp med ruteflygninger til Barcelona fra sommeren 2004.

TAP_A319_2003_800

TAP Air Portugal på ett av sine besøk høsten 2003. Airbus A319, CS-TTP. Fotballklubben Benfica ombord. Foto: Wiggo Hovde

Tragisk ulykke

Et privateid fly av typen Lake LA-4 Buccaneer, som hadde stått stasjonert på Årø vinteren 2002/3, forulykket i februar ved simulering av motorkutt. Piloten skulle ved avgang fly som om motoren mistet kraft, og snu flyet 180 grader for så å lande i motsatt retning av den han hadde under avgangen. Dessverre oppsto det reelt motorkutt i det piloten var i ferd med å snu flyet etter avgang. Vitner beskrev at de hørte lyd i form av ett eller flere kraftige smell, samt at de hadde sett flyet falle med snuten rett ned i sjøen. Piloten som var alene ombord omkom.

Statistikk

Pax2003

Passasjerer 2003: Innland 293.330 – Utland 3037 – Totalt 296.367

Foreløpig ingen kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *