1998 – 1999

Ronja

På fotografiet under, fra 1998, ser vi schæferen Ronja sitte på ryggen til sin eier, lufthavnbetjent Alvin Harstad. Ronja var svært godt dressert, forteller Harstad. Å sitte på ryggen var bare en av kunstene hun kunne. Men Ronja kunne mer enn bare morsomme triks. Hun hadde faktisk en operativ rolle på flyplassen som fuglejager. I stedet for å skremme, eller i verste fall avlive fugler med skudd, var det bare å sette henne på oppgaven. Ikke var hun dyr i drift heller. Det holdt som regel med litt skryt for å få henne til å jobbe maksimalt. Fotografiet er i Avinors eie.

Ronja_1024

Ukjent fotograf

Statistikk 1998

For første gang i historien passerte Molde lufthavn tre hundre tusen passasjerer. Dermed var kapasiteten til lufthavnen passert, fem år tidligere enn prognosene til Luftfartsverket tilsa. Men fortsatt var det ikke økonomi til å utvide terminalen. Totalt endte trafikken ved årets slutt opp på 307.510 passasjerer, hvorav 485 var på flygninger direkte til og fra utlandet.

Dette året åpnet Gardermoen for rutetrafikk og Fornebu ble nedlagt. I den forbindelse startet Color Air med flygninger til og fra Vigra hvor de tilbydde svært rimelige billetter, noe som førte til at trafikken der skjøt i været. Men til tross for at dette i starten også fristet romsdalinger, leverte altså Årø på nytt en sterk vekst.

Skulle vært først i landet med besøk av Boeing 777

Hadde Molde lufthavn hatt lang nok rullebane og egnet oppstillingsplass, så ville flyplassen den 20. oktober 1999 vært den første i landet som hadde tatt imot flytypen Boeing 777-200. Dette var Boeings nye flaggskip med en kapasitet på over 300 passasjerer.

Flyselskapet var Air Europe (må ikke forveksles med Air Europa som trafikkerer Årø i dag). Anledningen var supportere av den greske klubben Olympiakos som skulle til Molde for å se Mesterliga-oppgjøret mot Molde Fotballklubb. I stedet for å lande på Årø måtte de ta turen til Værnes lufthavn ved Trondheim som var den nærmeste lufthavn med kapasitet for et så stort fly.

Spanjoler har ikke penger

Roberto var tørst, Christian var tørst, Raúl var tørst og mange med dem. Rett over midnatt natten til 4. november 1999 ankommer en buss tilhørende Molde Bilruter inngangspartiet til terminalen. Ut av bussen strømmer et følge med ulastelig antrukne menn og noen ytterst få, like ulastelig antrukne, kvinner. På fortauet ved siden av bussen står en hvit Toyota Hiace varebil med Skaget Fisk skrevet med store bokstaver på siden.

På formiddagen den 3. november ble det ymtet frempå om at det kanskje kunne være en idé å holde kafeteriaen nattåpen. Om ikke hele natten, så i alle fall mellom klokken 0000 og 0100. Det ble med ymtingen, for det tok ikke lang tid å få poengtert at spanjoler ikke har all verden med kontanter og de kontantene de måtte ha var uansett i form av pesetas. Selv ikke stikkordene Visa Gold og Mastercard Gold hadde noen effekt på avgjørelsen.

Disse spanjolene hadde bodd et par netter på Alexandra. Der hadde de med seg egne kokker, de leide samtlige rom i en hel etasje men benyttet kun annen hvert rom. De hadde også chartret Braathens til å fly dem i en Boeing 737-705 direkte fra Molde til Madrid. Man kunne nesten få mistanke om at det var en plan over aktivitetene og det kunne nesten virke som om de hadde noen finanser tilgjengelig.

Den omtalte hvite varebilen var fullastet med klippfisk og noen minutter etter at de velkledde tørste menn var ute av bussen, var varebilen tømt, og fisken på veg til å bli sjekket inn til Madrid. Med andre ord var det ikke noe problem å selge flere hundre kilo med fisk midt på natten på Molde lufthavn, Årø.

Kjøleskapet til kafeteriaen ved inngangen til sikkerhetskontrollen var derimot ikke mulig å tømme. Det sto bare der, forsvarlig låst med ekstra Trioving hengelås, med sine glassdører og avslørte innholdet som kunne bli ditt om du møtte opp mellom kl 0600 og 2100. Akkurat da skulle man være glad for at man ikke var et slikt kjøleskap på Årø. For her ble det satt inn den ene taklingen etter den andre, som på en fotballbane hadde gitt kort i alle høstens farger. Men kjøleskapet lot seg ikke åpne.

Sikkerhetskontrollørene klarte til slutt å forklare at både kafeteriaen og kjøleskapet var stengt. Dermed holdt kjøleskapet nullen og Roberto, Christian og Raúl med etternavnene Carlos, Karembeu og Gonzales og resten av spillerne på Real Madrid, måtte motvillig gi tapt, til tross for lønningsposer som var store nok til å kjøpe hele flyplassen og enda litt.

Noen snartenkte medarbeidere i Braathens som bevitnet opptrinnet, hentet frem vanndispensere fra trafikkontoret og fikk slukket tørsten og den verste amperheten før følget skulle passere sikkerhetskontrollen. Stemningen ble betydelig roligere og spanske gloser stilnet hen, men det er godt mulig at noen vil huske flyplassen som den som hadde klippfisk, men ikke så mye som en eneste brusflaske til salgs.

Statistikk 1999

Med over 7000 flere reisende enn året før kom totaltrafikken nå opp i 314.583 passasjerer, hvorav 910 var direkte til og fra utlandet. Et sterkt resultat med take på at Vigra nå hadde tre flyselskap som dumpet prisene i kamp om passasjerene. Der var det nå til sammen 19 daglige rundturer til Gardermoen, Braathens med ni, SAS med fem og Color Air med fem, mens Årø nå hadde fem til samme destinasjon. I tillegg fløy SAS Vigra – København en runde hver dag med en 180 seters maskin og Braathens fløy fire rundturer til Bergen og tre til Trondheim med Boeing 737. Belegget på Vigra var med dette nede i 30% mens det på Årø var over 60 prosent.

Foreløpig ingen kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *