1994 – 1995

Deregulering av flytrafikken

5. april, på dagen 22 år etter at flyplassen åpnet, opphørte reguleringen som gjorde at Samferdselsdepartementet bestemte maksimumspriser på flyreiser og hvilke flyselskaper som fikk konsesjon til å fly på de enkelte lufthavner.

Tanken var at markedet ville regulere seg selv og at dette ville stimulere til økt konkurranse, som i sin tur ville gjøre flybilletter billigere og dermed økt trafikk. Billigere billetter og økt trafikk ble det på de flyplassene hvor SAS og Braathens S.A.F.E begge opererte, men på de andre flyplassene steg billettprisene. Så også på Årø, der Romsdals Budstikke gjorde en undersøkelse som viste at normalprisen tur retur Molde – Oslo økte fra 2020 kroner før femte april til 2140 kroner i etterkant.

Statistikk 1994

Trafikken økte svært mye dette året og i november uttalte driftssjef i Braathens S.A.F.E at trafikken til og fra Oslo nå var så stor at det måtte vurderes å øke frekvensen på ruta fra 3 til 4 daglige avganger. Totalen for året endte på 228.777 passasjerer ankommet og reist, men det ble ikke registrert en eneste passasjer på utlandsflygninger.

Ny frekvens til Oslo

Fra sommerprogrammet 1995 økte Braathens S.A.F.E med en ekstra frekvens til og fra Oslo. Det nye rutetilbudet slo svært godt an og driftssjef i Braathens S.A.F.E, Odd Anker Hammerø, antydet allerede i juni i et intervju med Romsdals Budstikke at det lå an til at flyplassen ville passere en kvart million reisende.

Statistikk 1995

Flyplassen passerte en kvart million passasjerer den, slik som Hammerø antydet. Ved årets slutt var antallet kommet opp 253.069, hvorav 173 var til og fra utlandet.

Foreløpig ingen kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *