1986 -1988

Ville fly romsdalinger «direkte» til syden

I januar 1986 proklamerte Gullivers Reisebyrå at de ville starte opp et chartertilbud fra Molde. Ideen var å sette opp eget tilbringerfly fra Årø til Gardermoen. Flygningene, som skulle opereres av Busy Bee, skulle gå hver lørdag ettermiddag fra Årø med retur søndag formiddag. Ved ankomst Gardermoen skulle passasjerene slippe å stå i noen ny innsjekkingskø og bagasjen skulle sendes rett om bord i flyet til Syden.

Turene skulle starte 17. mai og billettprisen skulle være kr 700,- tur retur Årø – Gardermoen. I Romsdals Budstikkes arkiver har det ikke vært mulig å finne noe informasjon som bekrefter at disse flygningene kom i gang. Ei heller kan noen av de som jobbet på Årø i 1986 huske at det ble noe av disse charterreisene. Trolig strandet de på grunn av laber interesse, men dette var trolig det første forsøk på sydencharter fra Molde.

Busy Bee inn for Braathens på Vestlandet

Den 30. mars startet Busy Bee å fly med sine Fokker F-27 for Braathens S.A.F.E på rutene til Bergen og Trondheim. På høsten samme år takket flytypen Fokker F-28 Fellowship av etter lang tjeneste i Braathens S.A.F.E. Samme året var det også slutt på å dele fly med Vigra på Oslo-ruta på hverdager.

Noen glimt av hverdagen

Under ser vi to fotografi tatt i 1986 like etter at Busy Bee hadde startet å fly for Braathens S.A.F.E.

Busy Bee og Braathens S.A.F.E. Foto: Wiggo Hovde

Busy Bee og Braathens S.A.F.E. Foto: Wiggo Hovde

Widerøe. Foto: Wiggo Hovde

Widerøe. Foto: Wiggo Hovde

Årets megastjerne – en av mange i rekken som skulle komme

Selveste James Brown ankom flyplassen under Jazzfestivalen. Browns entré var litt mindre dramatisk enn Miles Davis´ første. Men flyplassen var nå begynt å bli av de største i Norge målt i antall besøk av verdensstjerner, en utvikling som har holdt seg gjennom årene og ført Årø opp på andreplass på denne uoffisielle liste av berømte musikere.

Statistikk 1986

Alt i alt 141.274 passasjerer ankommet og avreist. Herav var det 331 passasjerer til og fra utlandet.

Widerøe takker for seg

Etter 14 års tjeneste på Molde lufthavn var det slutt for Widerøes operasjoner på Årø i 1987. Med det sto flyplassen tilbake med kun ett flyselskap, da Busy Bee fløy på vegne av Braathens S.A.F.E. Samtidig var Boeing 737-200 og Fokker F-27 de eneste flytypene som hadde anløp i rutetrafikk etter at Widerøe trakk seg ut. Nå ble det også slutt på å dele lørdagsfly til Oslo med Vigra.

Statistikk 1987

Ruta mellom Molde og Oslo var den ruta i hele Norge som hadde størst vekst. En økning på hele 21 prosent mot fjoråret kunne informasjonssjef i Braathens S.A.F.E , Audun Tjomsland, fornøyd fortelle. Den fine veksten gjorde stort utslag på statistikken da året var over. 168.854 passasjerer ble totalen. 246 var direkte til og fra utlandet.

Planer om utbygging tar form

I januar 1988 la Luftfartsverket frem planene for utbygging av Årø. Ny terminal og nytt driftsbygg ble satt opp på investeringsplanen, i tillegg til utvidet flyoppstillingsplass og større sikkerhetssoner i endene av rullebanen. Hos enkelte falt disse planene ikke i god jord og det begynte å versere rykter om at dette bare var et spill for galleriet fra Luftfartsverkets side. Luftfartsverket avviste kategorisk disse ryktene og uttalte at arbeidet med ny terminal etter all sannsynlighet kunne starte allerede i 1989.

Flybussen

4. januar startet første flybuss rute mellom Molde sentrum og Årø. Rutetidene var tilpasset ankomster og avganger med fly. Traseen var Alexandra Hotell – Hotell Molde – Rutebilstasjonen – fergeleiet – Knausen – Årø.

Statistikk 1988

De aller fleste norske lufthavner hadde en nedgang i trafikken dette året, men for Årø var det ny, om enn noe beskjeden, vekst. 173.530 passasjerer ble notert. Av disse var 1824 direkte til og fra destinasjoner i utlandet, hvilket var ny rekord.

Foreløpig ingen kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *