1983 – 1985

Endringer av flyruter skaper debatt

I Romsdals Budstikkes gikk det høsten 1983 en debatt i form av leserinnlegg som omhandlet omlegging av rutetidene langs vestlandskysten. Spesielt var det oljearbeidere som ikke var fornøyd med tingenes tilstand i forbindelsene mellom Molde/Kristiansund og Bergen/Stavanger. Innleggene var såpass skarpe at informasjonssjefen i Braathens S.A.F.E , Kjell Wilsberg, fant det nødvendig å gå ut i media med en oppklaring på hvorfor flyselskapet ikke kunne fly oftere på den nevnte strekning enn hva de gjorde.

Dette året var det to daglige rundturer. Noen mente at dette var for få frekvenser og anklaget flyselskapet for å utnytte sin monopolsituasjon. Wilsberg repliserte til dette at med et gjennomsnitt på 32 passasjerer per dag på strekningen Stavanger/Bergen – Molde og tilvarende 23 for Kristiansund, kunne ikke høyere frekvenser forsvares. Flere flygninger ble det heller ikke før Busy Bee overtok ruta med sine 44 seters Fokker F-27 i mars 1986.

Statistikk 1983

Totalt 110.310 passasjerer. Herav 109.840 på innlandsflygninger og 470 på utlandsflygninger. En betydelig nedgang mot 1982, noe som utelukkende skyldtes at Årø hadde en god del av Vigra-trafikken året før.

Kontrollert sladd. Fotograf ukjent. Fotografiet i Avinors eie.

Kontrollert sladd. Fotograf ukjent. Fotografiet i Avinors eie.

Såpeglatt

Ved kontrollflygning 7. mars 1984 ble det for glatt på rullebanen da AS Fred Olsens Flyselskaps fly av typen Hawker Siddeley HS 748, med registrering LN-FOM skulle lande. Pilotene valgte å foreta en kontrollert tur i grøfta for å hindre at flyet skulle bruke opp hele rullebanens lengde. Etter denne hendelsen fikk flyet tilnavnet «Fommer´n». Ingen personer ble skadd og flyet ble heller ikke påført skader av betydning.

Flyhavari ved Hjertøya

Molde lufthavn har ikke hatt flyulykker med fatal utgang som følge av flyplassens fysiske utforming, beliggenhet eller som følge av menneskelig svikt blant flyplassens medarbeidere. Men i flyplassens nærområder har det vært to flyulykker med slikt utfall som har involvert personell i havaritjenesten.

Klokken 1227 30. mars 1984 mistet tårnet kontakt med et fly på veg inn for landing. Flyet av typen Beech 95-B55 Baron, med registrering LN-TVP, var på veg fra Kristiansund til Molde og hadde to personer om bord, inkludert flygeren.

Været var vekslende med snøbyger og etter et avbrutt landingsforsøk da flyet befant seg i skydekket skal piloten ha meldt om at han hadde problemer med den kunstige horisonten. En kunstig horisont er et instrument i flyet som, enkelt forklart, forteller piloten om flyet ligger plant eller om det krenger. Ved flyging i skydekket er piloter avhengig av dette instrumentet da man ikke har noen visuelle referansepunkter.

Når flygere befinner seg i skydekket, kan det inntreffe at de opplever vertigo. Det vil si at de ikke klarer å bedømme om flyet stiger, synker, svinger osv. I slike tilfeller stoler ikke pilotene på instrumentene og da spesielt ikke den kunstige horisonten, i tillegg til et instrument som viser hvor hurtig flyet stiger eller synker. En oppskrift for uønskede hendelser.

En av teoriene etter ulykken var at piloten kunne ha opplevd vertigo, men Flyhavarikommisjonen skriver i sitt sammendrag i rapporten etter ulykken at det kan være sannsynlig at flyets kunstige horisont sviktet, da det også ved to anledninger tidligere var meldt om problemer med instrumentet. Flyet hadde også vært inne til kontroll etter at disse problemene var meldt om, men det ble aldri med sikkerhet fastslått hva som var årsaken.

Molde Aero Klubb investerte i fly

I slutten av oktober 1984 hentet Molde Aero Klubb hjem sitt aller første egeneide fly. Flyet var en 1965 modell Piper Cherokee PA-28-140, med registrering LN-HHR. Klubben hadde i et par års tid ikke hatt noen aktivitet, men i begynnelsen av 1984 ble det forsøkt med ny drift og ut over året ble aktiviteten så stor at de altså gikk til innkjøp av eget fly.

LN_HHR_1024

LN-HHR på veg til Molde Aeroklubb. Foto: Per Kåre Johnsen

Miles Davis

Jazzfestivalen har hatt mye nytte av flyplassen. 1984 skulle i så henseende ikke bli noe unntak. Miles Davis hadde tatt seg en ekstratur innom Paris før han skulle holde konsert i Molde torsdag 26. juli. Da han ikke dukket opp til avtalt tid sammen med resten av musikerne, angivelig fordi han hadde blitt matforgiftet, ble gode råd bokstavelig talt dyre, men effektive.

Moldejazz måtte leie inn en privatjet for å hente Davis i Paris. En ekstraregning på kr 70.000,- for festivalen, men eneste mulige løsning for å få stjernen til byen. Flyet med Davis om bord landet på Årø sent om kvelden samme dag som konserten skulle holdes, men timeplanen sprakk helt og holdent.

Det tekniske utstyret som skulle benyttes under konserten måtte også få spesialtransport, da det skulle sendes med ordinære fly etter endt konsert til et annet arrangement i Lakselv. Nå ble forsvaret eneste løsning. De stilte med et Herkules transportfly, gratis for jazzfestivalen, og fløy utstyret nordover så snart det var rigget ned etter konserten.

Statistikk 1984

Trafikken gikk svakt opp i forhold til 1983 og endte på 112.465 ankommende og utreisende passasjerer. Det er ikke registrert passasjerer direkte til eller fra utlandet i de offisielle statistikker for 1984, men det må være feil i og med at Miles Davis ble flydd direkte fra Paris til Molde.

Miles Davis igjen

Også i 1985 var Miles Davis innom lufthavnen. Anledningen var fortsatt konsert under jazzfestivalen, men denne gangen uten dramatikken fra året før.

Molde Fallskjermklubb stiftet

Odd Tore Bjerkeset forteller at klubben ble stiftet i 1985 under navnet Molde Fallskjermklubb. Som eneste fallskjermklubb i Møre og Romsdal ble det etter hvert et stort innslag av medlemmer både fra Sunnmøre og Nordmøre. Noen fant ut at navnet derfor ikke var helt dekkende for klubbens medlemmer. I 1992 ble en ny klubb stiftet ved navn Føniks Fallskjermklubb og så slått sammen med Molde Fallskjermklubb hvor alle medlemmene var registret.

Malvin_800

«Malvin» Foto: Wiggo Hovde

Bjerkeset som var med helt fra starten sammen med Hjalmar Småsund og Tore Lillebostad sier at fallskjermaktiviteten staret opp på Gossen i 1982, med innleie av instruktører fra Bergen, uten at de var organisert i noen klubb. Fallskjermer leide de av NTH Fallskjermklubb.

De første årene var det Kåre Barstein, Arve Rindarøy og Arne Småge på Gossen som fløy da de hadde fly som egnet seg. Hvis de ikke kunne, så kom Bergen Fallskjermklubb oppover med sitt fly, «Malvin», en Cessna 182. Senere har klubben benyttet seg av flere fly, men eide ikke noe selv før i 2009 da klubben sammen med Lesja Falskjermklubb gikk til innkjøp av en Cessna 206 som Bjerkeset i dag er pilot på.

Klubben har nå stor aktivitet med 170 medlemmer fra hele fylket. Flyet som er i felles eie med klubben på Lesja står fast stasjonert på Årø, men bytter som regel på oppdrag i Molde og Lesja annen hver helg. På bildet under er klubbens formann, Lars Kjersem, fotografert over Molde lufthavn.

Skydive_1024

Foto: Bonde Nordseth

Innblikk i hverdagen

På fotografiene under, som er alle tatt av Arne Hattrem (med unntak av det av han selv, der fotograf er ukjent) vises et lite innblikk i hverdagen. Første foto viser Hattrem på plass i sjefsstolen (sjefen sitter alltid til venstre). Dernest flyet, en Fokker F-28 Fellowship, fra utsiden hvor det blir lastet før avgang. Inne på trafikkontoret på det tredje fotografiet sitter Bente Røbekk å skriver ut loadsheet. På det siste fotografiet ser vi Dagrun Hoel i døråpningen til trafikkontoret. Røbekk jobbet på flyplassen i perioden 1972 – 2009 og Hoel i perioden 1981 til 2010, begge i Braathens S.A.F.E og SAS.

Moldegutten Arne Hattrem. Fotograf ukjent, men fotografiet i Hattrems eie.

Moldegutten Arne Hattrem. Fotograf ukjent, men fotografiet i Hattrems eie.

Braathens S.A.F.E, LN-SUN i sola på oppstillingsplassen. Foto: Arne Hattrem

Braathens S.A.F.E, LN-SUN i sola på oppstillingsplassen. Foto: Arne Hattrem

Loadsheet fylles ut på det som i 1985 var avansert datautstyr. Foto: Arne Hattrem

Loadsheet fylles ut på det som i 1985 var avansert datautstyr. Foto: Arne Hattrem

En korrekt antrukket Dagrun Hoel. Foto: Arne Hattrem

En korrekt antrukket Dagrun Hoel. Foto: Arne Hattrem

Statistikk 1985

Et år med generell vekst i flytrafikken. Alle lufthavner noterte seg for vekst og for Årøs del var det 127.113 som reiste til og fra flyplassen. Kun 128 av disse var utlandspassasjerer. For første gang i historien passerte også naboflyplassen i nord 100.000 passasjerer.

Foreløpig ingen kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *