1982

Sunnmøre rasler med sablene

Fra Sunnmøre kom det ideer om at Vigra burde fungere som hovedflyplass for Møre og Romsdal. Tanken var at Årø og Kvernberget skulle miste status som stamlufthavner og kun ha flygninger som tilbringertjeneste til og fra Vigra. For Braatens S.A.F.E var det ikke aktuelt å fly denne typen flygninger da deres flymateriell ikke passet, og Widerøe var med det den eneste aktuelle kandidaten som hadde fly tilgjengelig som passet.

Hva som var hovedgrunnen til at ideene ble fremsatt og kom ut i media i slutten av mars, skal det ikke spekuleres i, men Braathens S.A.F.E gikk 2. april ut i Romsdals Budstikke og forsikret om at de ville opprettholde sine flygninger som før både på Årø og Kvernberget.

Samtidig gjorde Braathens S.A.F.E leserne oppmerksom på at de ikke gikk i pluss på noen av flyplassene i fylket. Alt i alt var det for få passasjerer på samtlige flyplasser i Møre og Romsdal til å isolert sett drive økonomisk, men passasjerer herfra var med på å gjøre andre ruter lønnsomme i flyselskapets nettverk.

Fordelingen av passasjerer med Braathens S.A.F.E på Vigra, Årø og Kvernberget hadde, i prosent, lenge vært 60 – 20 – 20. Ved starten av 1980 tallet-hadde dette endret seg til 60 – 22 – 18 og for Årø var tendensen at andelen var fortsatt økende. Mulig hadde noen på Sunnmøre bitt seg merke i dette og funnet ut at det beste var å stanse Årø før markedsandelen ble for betydelig?

Etter at staten overtok driften av flyplassen ble det en betydelig oppgradering av bilparken på Lufthavnvakta. Foto: Ove Jünge

Etter at staten overtok driften av flyplassen ble det en betydelig oppgradering av bilparken på Lufthavnvakta. Foto: Ove Jünge

10 år og antall passasjerer på nytt over 100.000

Første runde år ble passert og driftssjef Hans Jørgen Lundgren kunne under 10-årsfeiringen stolt fortelle at terminalen hadde tatt imot og sendt i veg 820.000 passasjerer siden åpningen. Om ikke noe uforutsett skulle hende, ville millionen bli nådd en gang i 1983.

I løpet av samme periode hadde antall landinger passert 43.000, hvilket inkluderte rute-, charter-, privatfly og skoleflygning. 6420 tonn med frakt hadde blitt flydd inn og ut. Regulariteten var god, der 99,3 prosent av flygningene ble gjennomført slik som planlagt.

Det offisielle programmet på flyplassen på 10-årsdagen besto av blomsteroverrekkelser til passasjerer og besetning på middagsflyet fra Oslo. Kviltorp Skolemusikkorps spilte på oppstillingsplassen og ordfører Asmund Fredly holdt tale hvor han ønsket spesielt velkommen til direktørene i flyselskapene, Bjørn Braathen og Petter Nissen fra henholdsvis Braathens S.A.F.E og Widerøe.

Når status ble gjort opp 31. desember hadde 106.823 passasjerer reist til og fra flyplassen. Dermed var 100.000 grensen atter en gang pasert, og flyplassen skulle aldri igjen komme under dette antallet.

Foreløpig ingen kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *