1979 – 1981

Mangelfull informasjon

For noen av driftsårene er det mangelfull informasjon og driften har nok gått sin vante gang uten større eller mer spesielle hendelser. Slik er det for perioden fra 1979 og frem til åpningen av den nye terminalen i 1981. Av de personer som det er ført samtaler med, er det for eksempel ingen som husker noe spesielt fra 1979, annet enn starten på byggearbeidet med verkstedbygget.

Flypl_79

Flyoppstillingsplassen foreviget våren 1978 eller 1979. Foto: Ola Gjendem

Nytt verkstedbygg og mer plass til fly

I 1979 startet altså arbeidet med å føre opp nytt verksted og garasjebygg for Luftfartsverkets bilpark. Tidligere hadde alle brøytebiler stått ute og det var dårlige forhold for eventuelle reparasjoner. Da bygget var ferdigstilt i 1980, var det med en grunnflate på 720 kvadratmeter og som inneholdt smøregrav, mekanisk verksted og elektroverksted, i tillegg til kontorer. Samtidig ble oppstillingsplassen for fly utvidet mot vest hvor det nå ble god plass for småfly.

Statistikk 1979

For første gang i historien ble det registrert et sekssifret antall reisende på flyplassen. Totalt ankom og reiste det 100.991 passasjerer, 11.388 flere enn året før, noe som tilsvarte en økning på nesten 13 prosent.

untitled

Martinair Holland DC9 PH-MAX. I bakgrunnen kan byggingen av det nye verkstedbygget skimtes. Foto: Ove Jünge

Oppstillingsplass_79_80_1024

Arbeidet med utvidelsen av oppstillingsplassen kan sees i forkant av flyene. Foto: Magne Watn

Noen spesielle fly på besøk

Årø var på slutten av 1970 og begynnelsen av 1980 tallet sjeldent besøkt av andre passasjerfly enn de som Braathens S.A.F.E og Widerøe opererte. Ett og annet unntak fra den vanlige trafikken fantes dog, og til venstre ser vi to fotografi fra 1980 med flybesøk utenom det vanlige.

Foto nummer 1, tatt av Ove Jünge, er av en DC-9-32, med registrering PH-MAX tilhørende det nederlandske flyselskapet Martinair Holland. Foto nummer 2 er tatt av Magne Watn og til høyre kan vi se en DC-9 fra SAS. Registrering er ukjent.

Postflyet

Flyselskapet Busy Bee, forløperen til Norwegian Air Shuttle, gjorde 3. mars 1980 sin entré på Molde lufthavn da de startet opp ruten Oslo – Molde som ble kjent som Postflyet. Årsaken til at ruten ble kalt dette, var selvfølgelig at den fraktet post.

Flyet som ble benyttet var av typen Fokker F-27 Friendship som også Braathens S.A.F.E noen år tidligere hadde brukt på Årø. De første årene ble ruten flydd som ren fraktflygning, men fra slutten av mars 1985 ble det tatt med passasjerer på returen til Oslo.

Statistikk 1980

En nedgang på 4010 passasjerer mot 1979 førte til at flyplassen igjen var under hundre tusen reisende på ett år. Totalen endte på 96.981 ankommende og utreisende.

Ny terminal

Den 1. mars 1981 åpnet den nye terminalen dørene. En helt ny verden åpenbarte seg for både de reisende og medarbeiderne. Nå var passasjerkapasiteten over tredoblet og Braathens S.A.F.E´s lokaler var over dobbelt så store som ved åpningen.

Kafeteriaen og avgangsområdet hadde sitteplasser for 65 personer og det samme antallet kunne få plass i flyplassens første skikkelige ankomsthall. Nå slapp folk å vente utendørs under et regntak på bagasjen. Det var sogar montert et rullebånd som bagasjen ble levert på.

Statistikk 1981

Antallet ankomne og avreiste passasjerer var dette året for siste gang i flyplassens historie under hundre tusen. Ved årets slutt var det handlet 99.751 reisende. En økning på 2770 mot 1980. Nå var det også kommet oversikter som skilte på hvor mange som var innlands og utlandspassasjerer. For Årø var tallene her henholdsvis 99.196 og 555.

Iscargo_Iceland_1024

Iscargo Iceland, DC6, TF-IUB. Fisketransport mellom Årø og Island. Foto: Jostein Ingulv Vingsand

Foreløpig ingen kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *