1975

Stormfull start på året og annet vær

Søndag 5. januar bydde på utfordringer for flytrafikken på Nordvestlandet. Ved Molde lufthavn ble det målt vind på 68 knop, hvilket er 5 knop over grensen for orkan styrke. To rutefly ble som følge av vinden innstilt da været sto på som verst.

I februar var det mange sammenhengende kalde dager. I og med at man ikke brukte kjemikalier på rullebanen, bygde det seg gjerne opp et solid topplag med is. Da nyttet det ikke å strø sand på vanlig måte. På fotografiet under vises det hvordan man brentesand ned i isen, og slik fikk en ru overflate med mye friksjon, og på den måten oppnådde god bremseeffekt.

Brenner_75_1024

Foto: Geir Irvung

Spesiell velkomstkomite

Romsdals Budstikke skrev torsdag 29. mai om en gjeng arbeidskamerater på anestesiavdelingen på fylkessykehuset, som dagen i forvegen hadde hilst en av de reisende med middagsflyet fra Oslo velkommen på en spesiell måte. Anledningen var at den de skulle hilse velkommen hadde vært på reise til Hong Kong. Arbeidskameratene hadde derfor maskert seg og kledd på seg kinesiske drakter. Da flyet stoppet foran terminalen stormet de ut på oppstillingsplassen og rullet ut en rød løper. En ikke helt normal adferd, som satte en støkk i både reisende og andre tilstedeværende på flyplassen.

Statistikk

Fra våren av kunne det rapporteres om positive trafikktall. Tendensen holdt seg ut året og når 75 ble til 76 hadde 66.698 passasjerer reist til og fra flyplassen. I prosent var dette opp 5,3 i forhold til 74. Årets travleste måned var juni, hvor det ble registrert hele 6465 reisende.

Frakt var opp 13,1 prosent, sammenlignet med 1974, til 294,5 tonn.

De_ice_75_1024

Deiceing av Braathens S.A.F.E Boeing 737-200 LN-SUD. Foto: Geir Irvung

Foreløpig ingen kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *