1974

Utbygging av oljeplattform på Åndalsnes

Franske ELF bygde på 1970 tallet ut TCP2 plattformen på Åndalsnes. I den forbindelse ble Molde lufthavn besøkt av mange business-jetfly. Som regel var det direktører og andre høyt i systemet fra de mange selskapene som hadde en rolle i utbyggingen, som ankom med disse private jetflyene.

Irvung forteller at selskapenes representanter var svært imponert over beliggenheten til Molde lufthavn og det at det var en egen sjøflyhavn lokalisert ved tårnet. I stedet for å måtte ta 2 ferger og kjøre på delvis dårlige veger inn til Åndalsnes, spaserte de bare 200 meter rett over rullebanen og ned til sjøflyhavnen. Derfra ble de flydd med sjøfly helt frem til plattformen som var under utbygging.

Til tider kunne plattformutbyggingen føre til at flyoppstillingsplassen var mer enn full. Det hendte faktisk at det kom så mange fly at det siste som fikk plass måtte parkere på rullebanen for å sette av de som var om bord.

Biz

Flyet nærmest er regsitret F-BSQU (Frankrike), av typen Dassault Falcon 10 og det aller første som var produsert. Neste er G-AWUF (Storbritannia), en Hawker Siddeley 125 og det siste er F-BTYV (Frankrike), en Lear Jet 24B. Foto: Geir Irvung

 

Brann

Natt til 7. mai tok det til å brenne i et fly som sto parkert på oppstillingsplassen. Det var ingen vitner til hendelsen, men Jostein Ingulv Vingsand fotograferte flyet på morgenen da han kom på vakt. Flyet var LN-LMG som altså var, som vi har sett i kapittelet om 1972, leid av Molde Areo Klubb fra Møre Flyklubb.

Trolig hadde brannen startet som følge av bruk av åpen ild samtidig som det var gjort forsøk på å tømme flyets tanker for bensin. Ved siden av flyet ble det funnet en bensinkanne. Noen syndebukk ble derimot aldri funnet.

I tårnets logg av 4. april 1972 var dette det første flyet som sto oppført med landing på Molde lufthavn, men som vi har sett så var det mange fly som hadde landet på flyplassen før flybevegelser ble loggført.

LN-LMG1

Foto: Jostein Ingulv Vingsand

 

Statistikk

En nedgang i antall passasjerer på 10% mot 1973 gjorde at totalen endte på 63.040 reisende til og fra Årø i 1974. Langt under hva det var budsjettert med. Regulariteten var derimot på topp. Kun 19 av totalt 4.322 planlagte ankomster ble kansellert dette året. Frakt hadde en fin økning. Totalt 264 tonn gods ble flydd til og fra lufthavnen. Noe som var 27,2 tonn mer enn året før.

Oversikt_74_1024

Oversikt over flyoppstillingsplassen våren 1974. Legg merke til flyet helt til venstre. En DC-3 Dakota fra flyselskapet KAR AIR. Oppdraget var fisketransport til Island. Foto: Geir Irvung

Foreløpig ingen kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *